Το πρότυπο «Θεραπευτήριο Γερόντων – Ο Προφήτης Ηλίας» είναι ένα μεγαλόπνοο φιλανθρωπικό έργο αγάπης και σεβασμού στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που στο βασίλεμα της ζωής τους αναζητούν μια ζεστή γωνιά φροντίδας και θαλπωρής.

Με πρωτοβουλία των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Γενέσιον της Θεοτόκου ενορίας της Λίμνης, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, γεννήθηκε η ιδέα ανέγερσης ενός Ναού της Αγάπης με σκοπό ιερό και σπουδαίο, να αγκαλιάσει κάτω από τους θόλους του τους γέροντες – ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που στα ώριμα χρόνια τους, κοινωνικές και οικογενειακές συγκυρίες τους έφεραν αντιμέτωπους με απροσδόκητες καταστάσεις. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι βρέθηκαν εντελώς ξαφνικά ανήμποροι, κατάκοιτοι, δίχως κάποιο συγγενή ή φίλο να τους κρατάει λίγη συντροφιά, να τους περιποιηθεί, να τους πλύνει, να τους αλλάξει ή ακόμη και να τους προσφέρει ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Υπάρχουν κι’ εκείνοι – και είναι πολλοί – που οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες τους οδηγήσαν στην εξαθλίωση. Μοναχικοί ηλικιωμένοι, συχνά αποκομμένοι της κοινωνίας, με λιγοστές δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα και που ευελπιστούν σε μια αξιοπρεπή ώριμη ζωή.

Ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα μπορεί και έχει την επιθυμία να προσφέρει σε αυτές τις ψυχές, ποιότητα ζωής, διαμονή, καθαριότητα, αναπαυτικό κρεβάτι, χώρους αναψυχής, περιποίηση, σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, θέρμανση το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, μα πάνω από όλα συντροφιά και στοργή.

Η ιδέα δημιουργίας του εκκλησιαστικού Γηροκομείου στη Λίμνη, αν και πέρασε κλιμακωτά από δοκιμασίες πολλές, ωστόσο συνάντησε υποστηριχτές, βρήκε φίλους, αντάμωσε συνοδοιπόρους καλούς. Στο πέρασμα του χρόνου, το όραμα της Στέγης αυτής, επαφίεται στη διάθεση των χεριών μας να γίνει πράξη. Το αειθαλές δένδρο της αγάπης των συνανθρώπων μας, ωρίμασε τους ευώδεις καρπούς του και ετοιμάζεται να τους προσφέρει γλυκείς.